Kop

Ecologische verbindingszone Heigraafbeek

Het doel van dit project was om de Heigraafbeek ter plekke weer bovengronds te halen. De beek lag/ligt onder een tussen twee broers opgesplitst agrarisch bouwperceel. Naar aanleiding van individuele keukentafelgesprekken met de betrokken ondernemers zijn alle wensen vertaald in een drietal verplaatsingsscenario's. Uiteindelijk is gekozen voor de optie om het varkensbedrijf (met VIV-regeling) naar het LOG-Woudenberg te verplaatsen en het tuinhuisjesbedrijf te verplaatsen naar een zichtlocatie langs de rondweg Woudenberg. Vervolgens zouden alle opstallen gesloten worden en de beek weer haar oorspronkelijke bedding teruggegeven worden. Maar door de recessie is het plan helaas niet doorgegaan.

Werkgever: 
Amer/ruimtelijke ontwikkeling
Opdrachtgever: 
Provincie Utrecht
Categorie: 
Natuur en landschap
Periode: 
2007-2008
Werkaandeel: 
keukentafelgesprekken, scenario's, procesbegeleiding